tirsdag 17. juli 2012

Likør på villkirsebær

Villkirsebærene er modne, og lykken var stor når jeg fikk plukke 3 liter bær fra mammas hage til julelikøren. Surkirsebærene gir aller best smak, men de lyse villmorellene ble også lagt på sprit i dag.    















Mange bær egner seg godt til hjemmelaget likør, og en av mine aller beste likører ble laget av en blanding av hva jeg hadde i hagen. Kirsebær, stikkelsbær, rips, solbær, bjørnebær samt noen hemmelige urter for å sette ekstra smak på de edle dråper.







Min oppskrift på  julelikør 2012:
3 liter villkirsebær fordeles i 2 x 2 liter Norgesglass
0,8 liter kirsebærsyltetøy anno 2007 fordeles over bærene på glassene. Norgesglassene med bær og årgangssyltetøy fylles deretter til randen med 60% sprit. ( 1 fl. til denne oppskriften. )

Lokk med tett gummistrikk skrues på, og glassene plasseres mørkt og kjørlig i kjelleren til desember.
( NB.: . Etter noen mnd. vil bærene falle litt sammen til bunnen av glasset, og det vil bli plass til ørlite suplering på toppen. Bruk fantasien og etterfyll med en frukt, bær, urter eller krydder)








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar